EFFL´DE NEVRUZ COŞKUSU
EFFL´DE NEVRUZ COŞKUSU
Okulumuz Nevruz Bayramı´nda geleneklerimiz hayat buldu. Günler öncesinden buğdaylar çimlendirilerek "semeni"ler yetiştirildi. 7 kuruyemiş ve tatlılardan oluşan Nevruz tabakları (yedi levin) ve el yapımı gül şerbeti hazırlandı.
Osmanlı´dan ve Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden Nevruz Bayramı´na dair geleneklere yer verilen programda Okul Müdürü Ali Riza Ezen, öğretmen ve öğrencilerimiz çekiçle demir dövdü. Yumurta boyama yarışmasında tavus kuşu çalışmasıyla birinci olan Senih Fatih Yıldız´ı Okul Müdürü Ali Riza Ezen Nevruz tabağı (yedi levin) ile ödüllendirdi.
Engin Sevinç, Hülya Aydoğmuş ve Feride Turan´ın kutlama komisyonunda bulunduğu programda yumurta tokuşturma, yumurta taşıma, halat çekme, sandalye kapmaca yarışmalarında dereceye girenlere ödül olarak Nevruz tabakları (yedi levin) verildi. Kutlamada ayrıca tepsi ile yemiş dağıtıldı. Nevruz´u coşkuyla karşılayan öğrenciler halaylar çekip oyunlar oynadılar.
Baharın ve Türk dünyasında yeni yılın başlangıcı olan Nevruz´un iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa kapı aralamasını diliyoruz.