2023-2024 eğitim öğretim yılında Kimya öğretmenimiz Ayşe Sarısoylu Nart ve Görsel Sanatlar öğretmenimiz Fatma Barut Öz koordinasyonları ile sürdürülen ‘European Gastronomy’ projemiz tamamlandı.
Projemizde; Dünya genelinde insan faaliyetleri sonucunda atmosferdeki artan sera gazı emisyonları, küresel iklim değişikliğine yönelik sorunlar, sera gazlarının yoğunluğundaki artış ile atmosferdeki güneş ışınlarının tutulumu incelendi. Bu sorunların artmasına neden olan en önemli faktörlerden biri olan beslenme düzeni mercek altına alındı. Beslenme düzenimizin küresel ısınmaya etkileri incelendi.
Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri ve Uluslararası paydaşlarımız ile bu konuda farkındalık yaratmaya ve daha sağlıklı beslenmeye yönelik olan eTwinning projemizde pek çok ürün elde edildi.
2 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürüttüğümüz projemizde ortaklarımız Almanya, Portekiz, İtalya, İspanya ve Yunanistan olmak üzere toplam 6 ülkeden oluşmaktadır.
Paydaşlarımız ile Sağlıklı beslenme şekilleri ile karbon ayak izimizi azaltmaya ve çevreye olan zararı en aza indirgemeye çalışılmıştır.
Emeği geçen tüm EFFL ailesi üyelerine teşekkür ederiz..