12.sınıf öğrencilerimizin sınav kaygılarına yönelik tavsiyelerde bulunmak üzere rehberlik psikolojik danışman ve ölçme değerlendirme uzmanı Sevda ÖZ okulumuzda öğrencilerimizle buluştu.Seminer sonunda Müdür Başyardımcımız Ufuk Arayı ve Velilerimiz adına Nihal Soykan tarafından çiçek ve hediye takdimi yapıldı.

Ock

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MUN(Model Birleşmiş Milletler) KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİMİZE EĞİTİM VERDİ

Yeditepe Üniversitesi MUN Kulübü ögrencilerinden Onuralp ACAR okulumuz MUN faaliyetleri danışman öğretmeni Reyhan BİLGİLİ’nin daveti üzerine gelerek konferans içerik ve kuralları konusunda 25 Kasım Pazar günü öğrencilerimize eğitim verdi. Eğitime velimiz Gözde Uludağ da katıldı. İstanbul’dan öğrencilerimizin gelişimlerine katkıda bulunmak için gönüllü gelen, doksanın üzerinde MUN tecrübesi olan ve bu konudaki değerli birikimini öğrencilerimizle paylaşan Onuralp ACAR’a çok teşekkür ederiz.

Okulumuz Uzman Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Cengiz ARSU’nun gerçekleştirdiği EFFL münazara çalışmaları 9.sınıflarımızdan öğrencilerimizin de katılımıyla devam ediyor. Geçmiş yıllarda Galatasaray Lisesi’nin düzenlediği Liselerarası Tevfik Fikret Münazara Turnuvasına da katılarak başarıyla okulumuzu temsil eden münazara takımımızın ayrıca Eskişehir’de de münazara turnuvalarında başarıları bulunmaktadır.

Okulumuzun kurumsl youtube kanalı açılmıştır.

FATİH FEN LİSESİ YARI FİNALDE!!
Çeyrek final grup 2. maçında okul takımımız Eskişehir Fatih Fen Lisesi TED Kollejini çok çekişmeli bir müsabaka sonucunda 73-66 yenerek yarı finale kalmayı başardı..Tebrikler çocuklar ,tebrikler EFFL..

30 kasım cuma günü yarı final yolunda akademik anlamda da Eskişehir’in en iyi iki devlet okulunun çekişmesinde;
okulumuz geçen senenin rövanşını vermedi.Eskişehir Fatih Fen Lisesi rakibi Eskişehir Anadolu Lisesi’ni 79-71 ilk netice ile yenerek yarı final kapısını araladı .Tebrikler çocuklar..

EFFL’DE 24 KASIM: #İyikiÖğretmenim

Okulumuzda Öğretmenler Günü kutlamaları çok renkli geçti. Elif Yılmaz koordinatörlüğünde hayallerimizi gerçeğe çeviren öğretmenlerimiz 40 Güzel Yüreğe 40 Mektup ve 40 Kurabiye projesi kapsamında öğrencilerimiz her öğretmene özel, isimsiz mektuplar yazdılar. EFFL kurabiyeleri ile öğretmenlere takdim ettiler. Okulumuzda düzenlenen programda günün anlam ve önemi konuşmasını okulumuz öğretmenlerinden Halil Gürbüz ve Fatma Bilge Tanrıverdi yaptılar. A. Sinan Yavuzer, S. Ahmet Altay, Özkan Acar, Fazlı Yılmaz öğretmenlerimiz ise canlı müzik performanslarıyla sahne aldılar.  Yine okulumuz öğretmenlerinden Feride Turan ve İbrahim Gülbay her öğretmene özel yazdıkları mani ve şiirlerle meslektaşlarına sürpriz yaptılar. Programın hazırlanmasında ise Asuman Baş, Elif Yılmaz, Adem Yavuz Çelik ve İbrahim Gülbay öğrencilerimizle birlikte görev alarak öğretmenlerimizin eşsiz bir Öğretmenler Günü geçirmesi için canla başla çalıştılar. Okul idaresi ve Okul-Aile Birliğince her öğretmenimize isimlerinin yazıldığı EFFL anahtarlıkları günün anısına karanfillerle takdim edildi. Öğretmenlere özel düzenlenen öğle yemeğinin ardından pasta kesildi. Kutlama programının yanı sıra Öğretmenler Günü kapsamında ayrıca Roof Garden’de 23 Kasım 2018’de yemek düzenlendi. 24 Kasım Cumartesi günü ise Okul Müdürümüz Ali Riza Ezen pansiyonumuzda görevli öğretmenleri ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Pansiyonumuzda kalan öğrencilerimizin yoklamalarını yapmak üzere parmak izi okuma sistemi kuruldu. Öğrencilerimizin yoklamaları anlık olarak alınarak hem ailelerine hem de okulumuz idaresince takip edilebilecektir.

Her yıl düzenlenen geleneksel Ankara Üniversiteleri gezisini bu yıl da gerçekleştirdik.11.sınıf öğrencilerimiz Ankara tıp fakültesi, ODTÜ ve Bilkent üniversitelerini yakında tanıma fırsatı buldular.

AB PROJEMİZİN ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI YAPILDI
Okulumuz Erasmus+ KA229 Ortaklık Projesi yurt dışı hareketliliklerine öğrenci seçme sınavı 11 Kasım 2018 Pazar günü yapıldı. Gittikleri ülkelerde robotik, kodlama gibi bilişim teknolojileri alanında atölye çalışmaları yapacak öğrenciler, aynı zamanda ülkemizi de temsil etmiş olacaklardır. Hem fırsat eşitliğini sağlamak hem de İngilizceyi iyi kullanan ve bilişim teknojileri bilgi ve becerilerine sahip olan öğrencileri tespit etmeyi amaçlayan bu seçme sınavına 84 başvuru olup 71 öğrenci sınava girmiştir. Sınavın yanı sıra öğrencilere kişisel anket uygulanmıştır. Bu ankette yurt dışı yolculuğu ve yapılacak etkinlikler ile ilgili aşama aşama bilgilendirici yönergelerle öğrencilerin görüşleri sorularak proje sürecinde karşılacakları durumlar ve görevleri de belirtilmiştir. Proje Ekibi Reyhan Bilgili, Asuman Baş ve Feride Turan´ın gözetiminde gerçekleşen sınavın sonuçları okulumuzun sitesinde 20/11/2018 tarihine kadar duyurulacaktır.

Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Proje Açılış Toplantısına katıldık

2018 yılı Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Proje Açılış Toplantısı 12 Kasım Pazartesi Ankara´da
gerçekleştirildi. Toplantıya okul müdürü Ali Riza Ezen ve proje koordinatörü Reyhan Bilgili katıldılar. Toplantıda; projesi kabul edilen kurum temsilcilerine proje yönetimi, hibe sözleşmesi ve kuralları, Erasmus+ yaygınlaştırma faaliyetleri, e-twinning, Okul Eğitimi Çevrimiçi Platformu (SEG) ve Mobility Tool ile Avrupa Birliği Türkiye İlişkilieri başlıklarına yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Eskişehir fatih fen lisesi doğa sporları kulübü öğrencileri birinci sınavların bitişini de takip eden  bir gecede açık hava sineması etkinliği gerçekleştirdi. Okul müdürü ali rıza Ezen’in de katıldığı gecede kulüp öğrencileri çay ve patlamış mısır eşliğinde güzel bir gece yaşadılar