Tem

Eskişehir Fatih Fen Lisesi Görsel Sanatlar öğretmeni Fatma ÖZ ve Portekiz, Agrupamento de Escolas Virgínia Moura, Guimarães, Moreira De Cónegos, -Öğretim Üyesi Jorge Cunha kuruculuğunda 2017-2018 öğretim yılında yürütülen "RICKY and KOSEM" eTwinning Projesi tanıtım filmi ve tanıtım posteridir.

Haz

TYT  ve AYT Sınavlarına sayılı günler kala 12. sınıf öğrencilerimizle sınav provasını okulumuzda gerçekleştirdik.İzne çıkan okulumuz öğretmenlerinin tatil planlarını erteleyerek iştirak ettikleri sınavlar ÖSYM kurallarına göre yapıldı. Sınavlara katkı sağlayan Tüm Öğretmenlerimize Teşekkür ediyoruz...

Haz

Okulumuz Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü danışman öğretmeni Reyhan Bilgili ve kulüp öğrencilerinin  TOFD’un engellilere yönelik akülü sandalye kampanyasına destek olmak ve geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla başlattığı, öğrenci ve öğretmenlerimiz  tarafından büyük duyarlılıkla Ekim 2017-Haziran 2018 arasında gerçekleştirdiği  çalışmalardan dolayı okulumuza teşekkür sertifikası gönderilmiştir.

Haz

Okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Fatma Öz´ün 2016-2017 Öğretim yılında  yürüttüğü ´Pop Culture´ isimli etwinning projesi Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Öğretmenimizi ve katkı sağlayan İngilizce öğretmenimiz Asuman Baş´ı tebrik ediyoruz.

Haz

2018 Haziran Dönemi Çalışma Programı kapsamında, okulumuz İngilizce öğretmeni Asuman Baş tarafından eTwinning portalının tanıtımı, tarihçesi, eTwinning live, proje oluşturma, ortak bulma, mesleki gelişim, tanınma, kalite etiketleri bölümleri hakkında bilgi verildi 2017-2018 Öğretim yılı eTwinning projelerinin değerlendirilmesi yapıldı ve 2018-2019 Öğretim yılı proje çalışmalarının daha nitelikli artırılması için sisteme yeni kayıt olan/olacak öğretmenlerle iş birliği ve etkili iletişim ile, projelerin her aşamasında birlikte çalışılacağını vurguladı.

Haz

2018 Haziran Dönemi Çalışma Programı kapsamında, Bakanlığımızın öğretmenlerimizce okunmasını planladığı Daniel Moulin’in “Eğitici Tolstoy” kitabı hakkında, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Feride Turan bir sunum yaptı. "Eğitim Sistemi", "Müfredat", "İdeal Okul", "Öğretmenlik", "Dersler", "Tolstoy’un Ders Kitapları" olmak üzere 6 temada ele alınan kitabın sunumunun ardından, öğretmenlerimiz fikir alışverişinde bulundular.

Haz

Okul Bültenimizin 2. sayısı yayınlanmıştır. Bültene pdf ve e-dergi formatında aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Haz

Hakkari Vezirli İlk ve Ortaokulu kütüphanesi için okulumuz Sosyal  Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü danışman öğretmeni Reyhan Bilgili ve kulüp öğrencilerinin başlattığı kitap toplama kampanyasında toplanan kitaplar yeni sahiplerine ulaştı.  Destek veren herkese teşekkürler.

Haz

Yoğun bir şekilde geçen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı kapanış töreniyle sona erdi. Tören sırasında yıl içinde çeşitli spor dallarında başarılı olmuş öğrencilerimize ödülleri takdim edildi. Her sınıf düzeyinde 2. dönemde en yüksek not ortalamasına sahip  olan 12- A sınıfından Zeynep Sude AYDOĞAN, 11-D sınıfından Beyzanur BEKTAN, 10-B sınıfında Nazlı AKÇAY ve 9-C sınıfından Ayşe Betül YILDIRIM  adlı öğrencilerimize okul yönetimince hazırlanan hediyeleri takdim edildi.  Okul Müdürü Ali Rıza EZEN´in mezun olan öğrencilerimize girecekleri sınavda başarı dileklerinin ardından tören İstiklal Marşı ile sona erdi.

Haz

“Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi” kapsamında Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi ile Genç Memur-Sen Eskişehir Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu kompozisyon yarışmasına Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Feride Turan danışmanlığında 19 kompozisyon ile katılan Eskişehir Fatih Fen Lisesi; biri ikincilik, üçü mansiyon olmak üzere toplam dört derece kazandı. Okulumuzda yazarlık atölyesi şeklinde gerçekleştirilen çalışmada öğrencilerimizden Deniz Barış Çatal “Müdahil Bosna’da Adil Bir Aliya” başlıklı yazısı ile ikinciliğe layık görülürken Esmanur Aydın’ın “Bir Var Oluş Savaşı: Bosna Hersek”; Ayşe Gülnur Önkal’ın “Ölümü Hayatla Yenenlerin Ülkesi: Bosna”, Zeynep Şanlı’nın “Bağımsızlık İçimizde” isimli yazıları mansiyon ödülü aldı. İlimizdeki 36 liseden yaklaşık 700 öğrencinin katıldığı yarışmanın Eskişehir Öğretmenevi’nde düzenlenen Ödül Töreni’ne Sayın Valimiz Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, sendika temsilcileri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Haz

Okulumuz Uzman Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cengiz ARSU yönetiminde 9.sınıf öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı dersinde yazdıkları hikâye ve senaryolarını bir araya getirdiler. Hikâyelerini bütün hikâye türlerine (Modern, Maupassant ve Çehov) ve bakış açılarına (Kahraman, İlâhi, Gözlemci) uygun olarak yazmışlardır. Ayrıca senaryolarını da okulumuz konferans salonunda sergilemişlerdir. Böylece şu kazanımların sağlanılması hedeflenmiştir:

Haz

Okulumuz yemekhanesinde düzenlenen programda İl Millî Eğitim Müdürümüz Necmi Özen,  Odunpazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın ile birlikte pansiyonumuzda kalan öğrencileri ziyaret ederek iftar sofrasında öğrencilerimizle bir araya geldi.

İftardan önce okulumuz ve pansiyonumuz hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürümüz, Okul Müdürümüz Ali Rıza Ezen´den bilgiler aldı. Sonrasında öğrencilerle birlikte iftar yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, öğrencilerle sohbet ederek talep ve isteklerini dinledi.

May

26-28 Mayıs 2018 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi MUN Kulübü ve  Gelişim Koleji işbirliğiyle düzenlenen Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations, MUN) konferansına İngilizce öğretmenleri

Reyhan BİLGİLİ danışmanlığında delege olarak 13 öğrenci okulumuzu temsil etmiş ve 9 ödül (En İyi Delege dalında 3 ödül-ödüllerin tamamı-, En İyi Çıkış Yapan delege dalında 2 ödül ve 4 mansiyon dalında 4 ödül) alarak konferansta en çok ödül alan delegasyon olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.