Ock

Okulumuz Liseler arası yüzme müsabakalarında kolej okullarını geride bırakarak müsabakalarda büyük bir başarıya imza attılar..

Yüzme Erkek takımımız il 1.

Yüzme kız  takımız il 3. oldu.

Erkek takımımız ilimizi gruplarda temsil etmeye hak kazandı.

Ayrıca ;

4*50 Erkek bayrakta il 1.

4*50 Kız bayrakta il  2.

6*50 erkek bayrakta il 3.

Dide İlayda GÖK ;100mt.sırtüstünde il 1.

50mt. Sırtüstünde il 2.

200 mt. Kelebekte il 3.

Ali Altuğ UYSAL;

100mt.kurbağada il 2.

200mt.serbestte il 2.

200 mt. Karışıkta il 1.

Melih Şanlı

100mt. Kelebekte il 4. olarak madalya kazandılar.Öğrencilerimi tebrik ediyor,alınlarından öpüyorum..

Ock

Dokuzuncu sınıf öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyatı dersi şiir ünitesi kapsamında hazırladıkları dinletiyi öğretmenlerine ve arkadaşlarına sundular. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Fazlı YILMAZ tarafından hazırlanan programda yaklaşık yirmi öğrenci görev aldı. Öğrencilerimiz dinletide insan, bayrak ve vatan sevgisi temalı şiirler ile müzik eserleri icra ederken zor geçen bir yarıyılı başarıyla bitirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ock

Emniyet Genel Müdürülüğü Terörle Mücadele Başkanlığının Milli Eğitim Bakanlığı ile protokolü neticesinde  Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri BÖF kapsamında 9.sınıflara yönelik "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konferası verilerek öğrencilerimiz terör örgütlerinin gençlere yönelik kandırma örgütlerine üye kazanma eylemleri hakkında bilgilendirilmiştir.

Ock

“Eskişehir Verem Savaşı Derneği” tarafından düzenlenen “VEREM” konulu resim yarışmasında öğrencimiz 10B sınıfı öğrencimiz Funda Nur Sönmez “Üçüncü” olmuştur.

10. 01. 2019 Perşembe günü Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yarışmanın ödül töreni yapılmış ve başarılı bulunan eserler sergilenmiştir. Dernek tarafından okulumuza da “Katılım Belgesi” verilmiştir.

Ock

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Feride Turan, 12. sınıf öğrencilerimiz Ekin Burçak Yalçın ve Rabia Nur Önder´in birlikte hazırladıkları bildirilerin bilimsel değerlendirme sonucu kabul edilmesi üzerine eğitimde millîliğin konuşulduğu I. Türk Eğitim Kongresi’nde okulumuz temsil edilmiştir. Sunulan bildirilerden biri; Gaspıralı İsmail Bey’in Türk dünyası için “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” gayesiyle çıkardığı Tercüman gazetesinin içerik analizidir. Diğer çalışmada ise tarihî bir gazetenin farmakolojik analizi ile fen eğitimine yerli ve millî bir kaynak kazandırılmıştır.

Yapılan yarışmalarda Gülce Çelik A-Genç kızlarda Ferdi olarak il birincisi
B-Genç Kızlarda İrem Sarı’da il ikincisi olmayı başardı.

Sporcu öğrencilerimizi tebrik ediyoruz...

Eskişehir Türk Ocağı ve İl milli Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliği ile okullarda düzenlenen konferansların ilkinde 21 Aralık 2018 tarihinde Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi´nden Doktor Öğretim Üyesi Mustafa KARACA öğrencilerimize hitap etti.

Eskişehir liselerinde öğrenim gören öğrencilerin aydınlarımızı eserleriyle tanımalarını sağlamak, bu konuda araştırma yapmalarını sağlamak amacıyla Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Tiryakizade Kıraathanesi,Odunpazarı Kadın Gelişim ve Kültür Derneği iş birliği ile düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü yapılan "Eskişehir Liseleri Aydınlarını Tanıyor" projesi kapsamında okulumuz öğrencileri Huzur , Mahur Beste, Saatleri Ayarlama enstitüsü romanlarıyla Beş Şehir adlı eserlerini okudular.

12.12.2018 tarihinde Demokrasi ve İnsan Hakları Haftası çerçevesinde Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü ile e-Twinning Kulübünün birlikte hazırladığı “Çocuk Hakları” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Eskişehir Çocuk Hakları İl Komite Başkanı ve UNICEF Çocuk Hakları Türkiye Dayanışma Kurulu Üyesi Zeynep GÜLEBAĞLAN konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yetkili Mehtap DURDU katıldı.

12.sınıf öğrencilerimizin sınav kaygılarına yönelik tavsiyelerde bulunmak üzere rehberlik psikolojik danışman ve ölçme değerlendirme uzmanı Sevda ÖZ okulumuzda öğrencilerimizle buluştu.Seminer sonunda Müdür Başyardımcımız Ufuk Arayı ve Velilerimiz adına Nihal Soykan tarafından çiçek ve hediye takdimi yapıldı.

Okulumuz Uzman Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Cengiz ARSU’nun gerçekleştirdiği EFFL münazara çalışmaları 9.sınıflarımızdan öğrencilerimizin de katılımıyla devam ediyor. Geçmiş yıllarda Galatasaray Lisesi’nin düzenlediği Liselerarası Tevfik Fikret Münazara Turnuvasına da katılarak başarıyla okulumuzu temsil eden münazara takımımızın ayrıca Eskişehir’de de münazara turnuvalarında başarıları bulunmaktadır.

Okulumuzun kurumsl youtube kanalı açılmıştır.

FATİH FEN LİSESİ YARI FİNALDE!!
Çeyrek final grup 2. maçında okul takımımız Eskişehir Fatih Fen Lisesi TED Kollejini çok çekişmeli bir müsabaka sonucunda 73-66 yenerek yarı finale kalmayı başardı..Tebrikler çocuklar ,tebrikler EFFL..